Minrebroederstraat 21 Utrecht

Cantatrix

Concert

zondag 21 mei 2017 | aanvang: 14.00
duur: ca. 1,5 uur
kaartverkoop via Cantatrix (cantatrix.nl)

Over het programma

Cantatrix presenteert tijdens deze jubileumserie één van de mooiste programma’s die ze de afgelopen
25 jaar heeft uitgevoerd:

‘Bach en de Noorderlingen’

De motetten van Johann Sebastiaan Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de polyfone kunst. Ze vormen geen samenhangende cyclus of iets soortgelijks. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl. Hoewel de motetten totaal verschillend zijn van structuur hebben ze gemeen dat ze veel worden uitgevoerd rondom Pasen.

Zo niet de Noorderlingen.

Het programma herbergt niet voor niets de term de ‘Noorderlingen’. Hiermee wordt aandacht besteed aan de ongeëvenaarde rijkdom, creativiteit, van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijk buren.Met dit programma wordt het ‘muzikale bewijs’ geleverd dat de muziek van alle tijd is. Dit programma heeft de titel ‘Bach en de Noorderlingen’ omdat er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen en ook verrassende overeenkomsten.

Cantatrix is ervan overtuigd dat ook dit programma zal resulteren in een onderhoudend concert voor een zo breed mogelijk publiek.

Over Cantatrix

Cantatrix is een gerespecteerde naam geworden in de koorwereld, in Nederland en steeds meer ook buiten de grenzen. Hoofdoorzaken zijn nog steeds de kwaliteit van de stemmen en de grote toewijding aan het klinkende resultaat, maar ook de groeiende aspiraties van het koor spelen een rol. Zo worden steeds hogere eisen gesteld aan de samenstelling van het gezongen repertoire, en worden voor de groeiende variatie in stijlen ook gastdirigenten uitgenodigd met specifieke kennis ter zake.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door:

Basso continuo: Vincent van Laar (orgel), Maria Vahervuo (cello), Hendrik-Jan Wolfert (cello). Strijkkwartet: Cypresses Quartet en vele anderen.

Toegang

Tickets €15, bestellen via www.cantatrix.nl / 06-51213471.