Minrebroederstraat 21, 3512 GS Utrecht  Open vrijdag 14.00-17.00 u en zaterdag 11.00-17.00 u

Gebruik Willibrordkerk

De Willibrordkerk is beschikbaar voor religieuze, spirituele, culturele en maatschappelijke doeleinden. Het kleurrijke interieur vol symboliek vormt een inspirerende ruimte voor religieuze en contemplatieve bijeenkomsten. De uitstekende akoestiek van de kerk leent zich goed voor concerten, muziekrepetities, lezingen en andere presentaties. Een aparte ruimte, de Cour, is beschikbaar voor kleine gezelschappen. Er is een tweede kerkingang aan de Annastraat speciaal voor bezoekers in een rolstoel. Garderobe en toiletten zijn aanwezig. Eenvoudige catering kan geregeld worden. De kerk biedt plaats aan maximaal 350 personen, de Cour biedt ruimte aan 25 personen.

Concerten

De Stichting Culturele Evenementen Sint Willibrordkerk heeft de ambitie om in de Willibrordkerk, klassieke en hedendaagse muziek te programmeren. We willen een bijzonder podium zijn voor koormuziek, voor muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de vroege Barok. We geven aankomend talent, studenten, goede amateurgezelschappen en beroepsmusici de gelegenheid om tegen lage kosten een optreden te verzorgen.

De Willibrordkerk beschikt over een subliem orgel van Maarschalkerweerd. Wij streven naar orgelconcerten met iets extra’s: de combinatie met een ander instrument of zangstem, een bijzonder verhaal of bijzondere interpretatie.

De concerten worden gehouden op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag.

Bekijk de agenda of Boek een concert

Cultuureducatie

De Willibrordkerk en haar professionele vrijwilligers bieden een unieke mogelijkheid voor educatieve projecten op het gebied van ‘cultuur en de kerk’, middeleeuwse kunst, 19e eeuwse en neogotische kunst.

De neogotische Willibrordkerk is in bouw en inrichting vrijwel middeleeuws te noemen en daarmee uniek in Nederland. Dat was ook de bedoeling van de 19e-eeuwse kunstenaars die de kerk vorm gaven. De kerk is volledig versierd met schilder- en beeldhouwkunst in de stijl van de late middeleeuwen. Veel uit het verleden kan in deze kerk concreet gemaakt worden.

Wij voeren educatieve projecten uit in samenwerking met het basis- en middelbaar onderwijs, hogescholen en universiteiten. Er zijn lesprogramma’s ontwikkeld voor de vakken beeldend, kunst algemeen, geschiedenis en levensbeschouwing.

Contact over cultuureducatie in de Willibrordkerk
Wilt u meer informatie over cultuureducatie neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Huwelijk sluiten en trouwlocatie

De Willibrordkerk is een bijzonder mooie plek om in het huwelijk te treden. Het kleurrijke, triomfantelijke interieur biedt een stijlvol decor voor uw huwelijkssluiting. De kerk is beschikbaar voor burgerlijke en kerkelijke huwelijken. Arrangementen op maat zijn mogelijk. Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Vraag informatie aan

Uitvaartceremonie en herinneringsdienst

De Willibrordkerk is een bijzondere en stijlvolle plek waar u in een viering afscheid kunt nemen van een dierbare. Een eigen organist is beschikbaar. Wij werken samen met alle uitvaartondernemingen. Wilt u hier meer over weten dan kunt contact met ons opnemen.

Vraag informatie aan

Erediensten en vieringen

De Willibrordkerk  is een bijzondere plek die uitnodigt tot bezinning. Het kerkgebouw is beschikbaar voor erediensten en vieringen. Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op 

Vergaderingen en bijeenkomsten

De Willibrordkerk is beschikbaar voor vergaderingen, lezingen en andere bijeenkomsten. Er is een aparte ruimte, de Cour, beschikbaar voor kleine gezelschappen. De kerk biedt plaats aan maximaal 350 personen, de Cour biedt ruimte aan 25 personen. Eenvoudige catering kan geregeld worden. Wilt u hier meer over weten neem dan contact op met ons.

Boek uw bijeenkomst

Repetitieruimten en cd-opnamen

In de Willibrordkerk werden al verschillende keren cd-opnamen gemaakt. Geluidstechnici roemen de geweldige akoestische mogelijkheden.

De Willibrordkerk is ook beschikbaar als (vaste) repetitieruimte voor muziekgezelschappen. Voor kleine gezelschappen tot 25 personen is de Cour, met piano, beschikbaar. Voor grotere gezelschappen is de kerk zelf, een bijzondere en inspirerende oefenruimte met een geweldige akoestiek. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het Maarschalkerweerdorgel. Wilt u hier meer over weten neem dan contact op met ons.

Boek uw repetitie